Inkoop vuurwerk in China

Zoals u wellicht zult begrijpen is het van groot belang om de inkoop van het vuurwerk in China tijdig te regelen. Hier beginnen we daarom ook direct mee na het afsluiten van het ‘oude’ vuurwerkseizoen. Ook dit jaar zijn we in januari meteen begonnen met alle voorbereidingen die noodzakelijk zijn om er voor te zorgen dat we aan het eind van het jaar met een mooi, evenwichtig en (zeker niet onbelangrijk) betaalbaar assortiment vuurwerk kunnen aanbieden aan de vuurwerkliefhebber.

In eerste instantie richt het inkopen zich op het evalueren van het huidige assortiment en het bepalen welke producten vernieuwd of verbeterd moeten worden. Daarna worden er in ruwe schets nieuwe producten bedacht. Deze ideeën worden naar onze leveranciers in China gestuurd die aan de hand hiervan de eerste testproducten gaan maken. Dit vuurwerk is bedoeld om te kijken of onze ideeën werken. Wanneer dat zo is wordt op basis van dit vuurwerk doorontwikkeld om te komen tot een definitief eindproduct.

We zitten momenteel in het stadium waarin we de eerste testproducten aan het beoordelen zijn in China. Hiervoor hebben we onze 2 (chemie)technisch specialisten (en tevens groot vuurwerkliefhebbers) naar China gestuurd. Zij gaan daar testen, aanpassen, testen en weer aanpassen, net zo lang tot de producten de maximaal haalbare prijs / kwaliteit verhouding hebben.

We hopen binnenkort hun eerste bevindingen over het nieuwe vuurwerk hier te kunnen publiceren. Houd dit vuurwerkjournaal daarom goed in de gaten!

You must be logged in to post a comment.